Dieser Mann konsumiert abgelaufene Lebensmittel, um zu beweisen, dass sie noch gut sind, mit unerwarteten Ergebnissen.

Bezuinigen is een algemene bezigheid in de meeste huishoudens, met gereedschappen variërend van kortingsbonnen tot het beperken van onnodige uitgaven. Maar als het op voedsel aankomt, een essentiële menselijke behoefte, wordt het wat ingewikkelder. Een interessante benadering komt van een jonge social media influencer, die er bewust voor kiest om voedsel te eten dat voorbij de houdbaarheidsdatum is. Deze onconventionele manier van bezuinigen helpt niet alleen om geld te besparen, maar gaat ook voedselverspilling tegen.

Gavin Wren, die bekendheid heeft verworven op sociale media, neemt voedselverspilling zeer serieus. Hij filmde zichzelf terwijl hij voedsel at dat de houdbaarheidsdatum had overschreden, en deelde de video’s vervolgens met zijn volgers. Het concept is eenvoudig: besparen door iets dat nog eetbaar kan zijn niet weg te gooien. Bij een van de vele uitdagingen die hij aangaat, opende hij een doos met kaas die vier maanden over de datum was, proefde een stukje en merkte op dat het niet alleen nog steeds goed was, maar ook anders smaakte dan een week eerder.

Naast het bezuinigen hoopt Gavin op een verandering in de houding ten opzichte van voedselverspilling. Hij gelooft dat als we ons gewoonte stoppen met het weggooien van voedsel dat nog goed is, we een belangrijke stap kunnen zetten in het verminderen van voedselverspilling.

Lees verder op de volgende pagina…